Вівторок
01 Липня 2025
22:10
Форма входу
Погода в Хусті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 21
Друзі сайту
Статистика

Сайт Клубу "EXTREEM-ART-LIFE"

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Які страви можна готувати на природі
ATAДата: Вівторок, 13 Квітня 2010, 09:46 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 8
Репутація: 3
Статус: Offline
Тут обговорюємо все, що можна готувати в походах, а потім, без шкоди для здоров’я, нямати :)))
 
Er_NestoДата: Вівторок, 13 Квітня 2010, 13:59 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 10
Репутація: 4
Статус: Offline
Юшка "Бограч" - незамінима страва у походах та на ночівках.

Смачну ночовочну страву бограч ("bogrács" в перекладі з угорської - казанок) робити необхідно на відкритому вогнищі. Для початку, у розігрітий казанок потрібно покласти нарізане кусочками сало, посипати їх червоним солодким перцем, потім додати дрібно нарізану цибулю і пасерувати до золотистого кольору.
Після чого кинути туди нарізане кубиками мясо, бажано телятину або говядину. Із свинини страва також виходить смачна, але більш насичена жиром. Коли м'ясо прожариться, додати зубчики чеснока, дрібно нарізану моркву та корінь петрушки. Залити водою і варити до кипіння. Коли м'ясо стане майже готовим - додати порізану кубиками картоплю. В кінці посипати порізаною петрушкою та окропом.
Бограч тим унікальна страва, що єдиного рецепту її приготування нема. В кожному районі нашої області різні рецепти. І інколи настільки відмінні один від одного, що вже важко впізнати чи то бограч, чи ні.
Зверху розписана основа приготування бограча. Але крім стандартних компонентів у страву можна добавити: нарізані помідори, мучні кльоцки, бужені ребра, лечо, сметану, деякі спритні напої і багато чого іншого.

Смачного! smile

 
ATAДата: Вівторок, 13 Квітня 2010, 14:17 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 8
Репутація: 3
Статус: Offline
Ернест, респект за рецептик, аж слюнки потекли... hands
Мій рецепт швидкої і калорійної їжі (що є найголовнішим у поході) простий, це: мюслі (або пластівці, які треба запарювати, + родзинки і т.д.) залиті водою з додаванням згущеного молока... нема нічого кращого зранку, вилізши з намету, і коли чекаєш поки хтось приготує щось суттєвіше, наприклад, бограч... shy
 
Map_KoДата: Вівторок, 13 Квітня 2010, 19:16 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Друзі
Повідомлень: 3
Репутація: 1
Статус: Offline
яа я Zранку не їм..: http://vkontakte.ru/topic-4618438_21119834

________
Я все zнаю!!!


Повідомлення відредагував Map_Ko - Вівторок, 13 Квітня 2010, 19:30
 
Er_NestoДата: Вівторок, 13 Квітня 2010, 20:55 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 10
Репутація: 4
Статус: Offline
Суп боб-левеш – левеш, на який треба мати терпіння.

Боб-левеш – прикольний суп, але куховару, який його готує в турпоході, важко позаздрити. Його приготування вимагає трохи часу і терпіння, а результат – гарний настрій ситих туристів.
Для початку потрібно замочити у воді квасолю. Бажано, за ніч до приготування супу. Якщо казанок 15-ти літровий, то орієнтовно 300-400 г квасолі.
Зварити на вогні копчені ребра. Окремо піджарити на жирі мілко порізану морковку і цибулю, корінь петрушки та додати до цього бульйону. У вказану піджарку можна додати трохи борошна. Також, додати квасолю разом з тією водою, в якій вона вистоялася. Приправити часником та молотим червоним перцем, посолити.
Після того, як левеш трохи покипить, додати до нього порізані помідори та перець. Якщо не лінь, то попередньо помідори можна очистити від шкірки, яка на відміну від м’якоті не розвариться.
Одним із основних компонентів боб-левешу, який виділяє цю страву серед інших супів, є клецки. Вони робляться (місяться) із муки, яйця, води і додаються до супу за 6-8 хвилин до його приготування. Після того, як клецки вже варяться, у боб-левеш потрібно додати порізану зелень петрушки і трохи окропу.
Якщо всі компоненти готові і добре приправлені – то повару нарешті дозволяється налити першу децу, а туристам приготувати свої тарілки.

Звичайно, багато чого в основному рецепті можна змінити. Особливо, якщо в таборі є надлишок продуктів, або навпаки – чогось не хватає. Наприклад, у боб-левеш крім копчених ребер можна ще додати піджарену кільцями ковбасу або купати. Або ребра замінити на якесь інше м'ясо, але обов’язково – копчене. Помідори можна замінити томатною пастою. Для того, щоб не затрачати багато часу і не випробувати нерви кока, клецки можна замінити на торгоні – маленькі мучні вироби, схожі на макарони (є в кожному магазині). Сам суп в кінці можна заправити сметаною.
Спиртні напої в боб-левеш додавати не рекомендую.

Смачного! smile

Повідомлення відредагував Er_Nesto - Вівторок, 13 Квітня 2010, 20:56
 
Er_NestoДата: Вівторок, 13 Квітня 2010, 22:15 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 10
Репутація: 4
Статус: Offline
Човлент – смачна друга страва для турпоходів. Перевірено.

Однією із смачних і унікальних страв закарпатської кухні є човлент. Впевнений, що більшість хоч раз мала змогу оцінити її по достоїнству.
Човлент складається з трьох основних інгредієнтів – м'яса, перловки і квасолі. Робиться він порівняно довго, але легко. Тому, нема нічого страшного, якщо повар під час приготування прийме на душу одну-дві деци. Човлент від того не втратить свої смакові якості.
Квасолю за ніч до приготування потрібно замочити у воді. Мілко порізану цибулю піджарити в олії або жирі. Додати до неї порізане на кубики м'ясо, посолити та поперчити. Жарити на кострі ще хвилин 15-20. Використати можна говядину, телятину, свинину або комбінувати їх, в тому числі і із копченим м’ясом.
Додати не жаліючи червоного перця і декілька зубків мілко порізаного часнику – особливість човлента по-закарпатськи. Ще трохи почекати, залити водою та додати квасолю.
Коли квасоля буде майже готовою, додати перлову крупу і варити до повної готовності човлента. В цілому, приготування човлента на вогнищі займе до двох годин Вашого часу.

Кількість та пропорції інгредієнтів на Ваш смак!

Смачного! smile

Повідомлення відредагував Er_Nesto - Вівторок, 13 Квітня 2010, 22:22
 
Er_NestoДата: Вівторок, 13 Квітня 2010, 23:36 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 10
Репутація: 4
Статус: Offline
Уха у польових умовах.

На ночовках нашому організму дуже приємно, коли зранку після «важкої» ночі він отримає якоїсь гарячої юшки. А ще краще, коли хтось наловить риби та ще й зварить нам ухи.
Рецептів супу «Уха» є багато. Але знизу буде наведено приклад одного із самих простих рецептів, що більше всього нам підходить на ночовках. Крім того, основний його інгредієнт – річкова риба.
У кип’ячу воду потрібно нарізати великими кусочками картоплю. Додати очищені голови та хвости риби, порізану тонкими кільцями цибулю та нарізану соломкою морковку, корінь петрушки. При кипінні знімати піну. Покласти в суп чорного перцю та лавровий лист. Посолити. Приправити солодким та гострим червоним перцем. Орієнтовно за 10-15 хвилин до готовності картоплі додати в уху куски риби. При наявності, можна додати 100-200г червоного вина. У кінці варки покласти в суп порізану зелень петрушки.
Уха готова!
Якщо в розпорядженні кухаря є багато мілкої риби із якої толку мало, то можна і її використати при підготовці ухи. В таких випадках, всю очищену мілку рибу загортають у марлеву тканину роблячи вузол, поміщають в уху і дають їй розваритися. Марлю із кістками забирають, а суп в результаті – більш наваристий.

Смачного! smile

 
AquaMarinnaДата: Середа, 14 Квітня 2010, 11:58 | Повідомлення # 8
Рядовий
Група: Друзі
Повідомлень: 2
Репутація: 1
Статус: Offline
зразу видно хто тут кок))))) biggrin
є ще така страва як "Мівіна", хоча я її не їм))) biggrin tongue
 
ATAДата: Середа, 14 Квітня 2010, 14:42 | Повідомлення # 9
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 8
Репутація: 3
Статус: Offline
Quote (AquaMarinna)
зразу видно хто тут кок))))) biggrin
є ще така страва як "Мівіна", хоча я її не їм))) biggrin tongue

ага, Мариночко, з таким коком хто б "Мівіну" їв smile
 
Er_NestoДата: Середа, 14 Квітня 2010, 17:34 | Повідомлення # 10
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 10
Репутація: 4
Статус: Offline
Андрій, ти забув за печення із чаєм на ночовках! :))
 
ATAДата: Середа, 14 Квітня 2010, 17:46 | Повідомлення # 11
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 8
Репутація: 3
Статус: Offline
Er_Nesto, то великий делікатес, за який не всяк і згадає при зборі tongue
 
Map_KoДата: Четвер, 15 Квітня 2010, 01:51 | Повідомлення # 12
Рядовий
Група: Друзі
Повідомлень: 3
Репутація: 1
Статус: Offline
..бляяяяяяяяяяя, печенняааааа..

________
Я все zнаю!!!
 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: